Uwaga!
Forum zostało przeniesione na adres swiatgier.tk. Zapraszamy do rejestracji na nowej wersji naszej strony oraz przepraszamy za kłopot.
Heh głównie na tym forum rozmawiacie o grac na kompa ... a słyszał ktoś o rpg w której jest mistrz gry itp ?
Takie są najlepsze... wciągają XD
słyszał ktoś tutaj o czymś takim jak : wampir : maskarada ? albo nawet o x-menach ? <-- (Podręcznik do tego wydał MARVEL)
Doświadczony wojownik
Masz na myśli PBF?
Polecam do obejrzenia
Jeśli już rozmawiamy o RPG to bardzo szkoda, że w tych najstarszych i najlepszych takich jak Fallout (1 i 2 bo w Tactics i chyba 3 już jest), Morrowind czy Gothic nie ma tryby multiplayer. G0$1u jeśli szukasz czegoś z MG/GM itp to polecam NWN z dodatkami (koniecznie).
nie XD PBF to na forach albo coś... a to nie... to jest RPG
Polega to na tym że mistrz gry wybiera jakiś system albo sam go tworzy.. są też gracze którzy wcielają się w różne postacie..
Robi się karty postaci itp. XD spotkania na których się gra nazywa się sesjami...
W Tarnowie co jakiś czas odbywają się konwenty gdzie zbierają się właśnie MG i gracze.. XD Mój brat jest niezłym MG i tam był kilka razy.
Teraz prowadzi sesje swojej żonie i przyjacielowi xDD
wejdź na : http://www.pamcia.tenet.pro24.pl/www/ a mniej więcej się dowiedz o co tu chodzi xD
są też inne systemy jak już mówiłam.. x-meni.. Dark Ages : Mages (podręcznik tylko w języku angielskim i niedostępny w Polsce)
Werewolf : The forsaken , Vampire : reqiem, Call of Cthulhu , Mage : Awakening ( nie wiem czy nie pomyliłam się w jakiejś nazwie) te wszystkie podręczniki są w języku angielskim - są jeszcze inne ale nie będę wymieniać a poza tym tylko do tych mamy podręczniki XD
Używa się też kostek do gry ;p k20 k 10 k100 itp XD
a i jeszcze warcraft.. XD każde z nich ma chyba własne kostki Xd
ja posiadam kostki oryginalne z warcrafta i werewolf XDD
RPG są naprawdę wciągające XDD
a do wampira (maskarada) mam spolszczenie.. XD jakies chyba 400 czy 500 stron XD
Ostatnio edytowany przez g0$14 (2009-05-20 15:20:43)
Żeby takie coś dobrze odegrać trzeba mieć dobrą grupę itp nie chce mi się rozpisywać teraz