Uwaga!
Forum zostało przeniesione na adres swiatgier.tk. Zapraszamy do rejestracji na nowej wersji naszej strony oraz przepraszamy za kłopot.
Chciałbym żebyście opisali tutaj jak i dlaczego słuchacie danej muzyki.
To może ja zacznę:
Pierwszym gatunkiem którego słuchałem był polski rap. Wciągną mnie do tego mój cioteczny brat - do dziś pamiętam czasy spędzane na odsłuchiwaniu kaset, i kopiowaniu ich. Później w domu pojawiła się ''wieża'', przy której siedziałem i godzinami słuchałem ulubionych składów. Muzyka bardzo mi pomogła, a ja bardzo się w nią zaangażowałem, kupywałem (i kupuje) ciuchy tylko z dość ''klimatycznych'' firm (Mass, Loop, Jigga itp). Jednak czegoś mi brakowało: ciągłe słuchanie przygnębiających tekstów (nie jakiś kretyński rap: walić policję czy o imprezach) nie było mi już potrzebne bo w moim życiu wiele się zmieniło. Dostałem komputer (ale nie to było przyczyną zmiany muzyki). Wtedy o moje zainteresowania muzyczne zadbał inny brat cioteczny - słuchałem techna, a nawet mam je do dziś. Ale z czasem odkryłem coś innego, lepszego - moją prawdziwą ''nutę''.Spotkałem się z kilkoma utworami Boba Marley'a które przez przypadek trafiły na mój dysk. Spodobało mi się to - ta idea, że wszystko będzie dobrze oraz wiele podobnych. Oczywiście z wieloma przekonaniami Boba się nie zgadzam ale ogólnie jest to dla mnie wzór muzyczny. Do dziś zanim pójdę do szkoły puszczam sobie z 5 cudownych utworów które przez cały dzień zapewniają mi dobry humor.
Sorry za ewentualne byki ale piszę to na żywo i widać nieco się rozpisałem .
Ostatnio edytowany przez ZORG (2008-09-26 15:13:20)
Książę
Drago napisał:
Moja pierwsza muzyka to był PoP
A teraz jest jaka?
Rzezimieszek
Lokiwitcher napisał:
Drago napisał:
A teraz jest jaka?
No własnie jaka teraz?????Bo moj to metal i rock.....nom dokladnie to wszystkei rodzaje rocka i metalu;)
Książę
crowdsurfer napisał:
Lokiwitcher napisał:
Drago napisał:
A teraz jest jaka?
No własnie jaka teraz?????Bo moj to metal i rock.....nom dokladnie to wszystkei rodzaje rocka i metalu;)
Kiedyś lubiłem muzykę irlandzką (powaga), a teraz PoP, Dance, Rap, Gangsta Rap. Metalu nienawidzę, Rocka zniosę.
Rzezimieszek
Nom ja mieszkam w Irlandii i jakos mi ta muzyka nie przypadla;p
Ale moim Starszym raczej tak<lol2>
A tak to czasami slucham tez Gangsta rapu.......albo D&B...........I lubie tez The Prodigy;)
Książę
crowdsurfer napisał:
A tak to czasami slucham tez Gangsta rapu.......albo D&B...........I lubie tez The Prodigy;)
Słuchasz Gangsta Rapu? No, nareszcie bratnia dusza, w tej komorze metalowców xD. A jakich raperów na przykład?
Wojownik
ZORG napisał:
Chciałbym żebyście opisali tutaj jak i dlaczego słuchacie danej muzyki.
To może ja zacznę:
Pierwszym gatunkiem którego słuchałem był polski rap. Wciągną mnie do tego mój cioteczny brat - do dziś pamiętam czasy spędzane na odsłuchiwaniu kaset, i kopiowaniu ich. Później w domu pojawiła się ''wieża'', przy której siedziałem i godzinami słuchałem ulubionych składów. Muzyka bardzo mi pomogła, a ja bardzo się w nią zaangażowałem, kupywałem (i kupuje) ciuchy tylko z dość ''klimatycznych'' firm (Mass, Loop, Jigga itp). Jednak czegoś mi brakowało: ciągłe słuchanie przygnębiających tekstów (nie jakiś kretyński rap: walić policję czy o imprezach) nie było mi już potrzebne bo w moim życiu wiele się zmieniło. Dostałem komputer (ale nie to było przyczyną zmiany muzyki). Wtedy o moje zainteresowania muzyczne zadbał inny brat cioteczny - słuchałem techna, a nawet mam je do dziś. Ale z czasem odkryłem coś innego, lepszego - moją prawdziwą ''nutę''.Spotkałem się z kilkoma utworami Boba Marley'a które przez przypadek trafiły na mój dysk. Spodobało mi się to - ta idea, że wszystko będzie dobrze oraz wiele podobnych. Oczywiście z wieloma przekonaniami Boba się nie zgadzam ale ogólnie jest to dla mnie wzór muzyczny. Do dziś zanim pójdę do szkoły puszczam sobie z 5 cudownych utworów które przez cały dzień zapewniają mi dobry humor.
Sorry za ewentualne byki ale piszę to na żywo i widać nieco się rozpisałem.
miałam podobne dzieciństwo wychowałam się na polskim rapie.. ale jeszcze z niego nie zrezygnowałam
Rzezimieszek
z raperow to prawie nic;p
Moze czasami Eminem.....ale ja lubie Nu-Metal czyli naprzyklad P.O.D........
Lokiwitcher napisał:
crowdsurfer napisał:
A tak to czasami slucham tez Gangsta rapu.......albo D&B...........I lubie tez The Prodigy;)Słuchasz Gangsta Rapu? No, nareszcie bratnia dusza, w tej komorze metalowców xD. A jakich raperów na przykład?
Słuchasz naprzyklad Cypress Hill?????
Książę
Nie, lubię klimaty Comptonu, o ile wież co to, i jego raperów, takich jak Eazy-E czy Lil Eazy-E.